Klachten tijdens de overgang

Veel mensen denken dat de overgang leeftijdsgebonden is. Echter is dit niet het geval. Het is verschillend wanneer een vrouw in de overgang terecht komt. De ene komt vroeg tijdig in de overgang terwijl de ander dit pas later in het leven overkomt. De gemiddelde leeftijd voor de overgang is rond de 50 jaar.

Hyperventilatie en de overgang.
Soms gaat de overgang gepaard met hevige hyperventilatie aanvallen. Het is niet erg voor de overgang, maar wel vervelend. Een hyperventilatie aanval zorgt ervoor dat uw lichaam heel snel en diep ademhaalt. Daardoor word er teveel CO2 verwijdert uit uw lichaam en neemt deze teveel zuurstof op. Hierdoor kunt u duizelig worden, misselijk en tintelingen rond uw lippen. Ook kunnen hartkloppingen en druk op de borst voorkomen. Het grootste probleem bij hyperventilatie aanvallen is dat mensen in paniek raken waardoor deze aanval alleen maar erger word. Mocht u tijdens de overgang veel last hebben van hyperventilatie aanvallen is het belangrijk om te weten hoe u hiermee moet omgaan. Zodat u de aanvallen niet erger maakt en weet wat u er zelf aan moet doen.


hoofdpijn-overgangsklachtenHoe herkent u de overgang?
De meeste vrouwen komen rond de 50e leef jaar in de overgang. Als de vrouw in de overgang komt betekent dit dat ze haar vruchtbare leven afsluit. Dit houd in dat de hormoon huishouding verandert en de eitjes die de vruchtbaarheid veroorzaakt vrijwel op zijn. De verandering van de hormoonhuishouding zorgt ervoor dat er verschillende klachten optreden. Deze zullen na de overgang vanzelf ook weer verdwijnen. Belangrijk is om uw eigen weg te vinden tijdens de overgang. Het is namelijk niet niets om in de overgang te raken, en hier goed doorheen te komen.

Laat een reactie achter