Klachten tijdens de overgang

Veel mensen denken dat de overgang leeftijdsgebonden is. Echter is dit niet het geval. Het is verschillend wanneer een vrouw in de overgang terecht komt. De ene komt vroeg tijdig in de overgang terwijl de ander dit pas later in het leven overkomt. De gemiddelde leeftijd voor de overgang is rond de 50 jaar.

Hoe herkent u de overgang?
De meeste vrouwen komen rond de 50e leef jaar in de overgang. Als de vrouw in de overgang komt betekent dit dat ze haar vruchtbare leven afsluit. Dit houd in dat de hormoon huishouding verandert en de eitjes die de vruchtbaarheid veroorzaakt vrijwel op zijn. De verandering van de hormoonhuishouding zorgt ervoor dat er verschillende klachten optreden. Deze zullen na de overgang vanzelf ook weer verdwijnen. Belangrijk is om uw eigen weg te vinden tijdens de overgang. Het is namelijk niet niets om in de overgang te raken, en hier goed doorheen te komen.


Verschijnselen van de overgang
Typische en veel voorkomende verschijnselen van de overgang zijn:
– Onregelmatige menstruatie, met korte of lange pauzes.
– De menstruatie kan langer of korter duren dan normaal.
– Het bloedverlies kan heel, of juist veel minder zijn.
– Verschijnselen die samen gaan met de menstruatie kunnen plots voorkomen of erger worden. Denk aan rug/buikpijn etc.

Naast de typische klachten hebben we ook de wel bekende opvliegers, opvliegers zijn plotselinge, korte, hevige warmte-aanvallen. Uw gezicht, hals en of borst word rood en u kunt hevig gaan transpireren. Voornamelijk in de nacht kunt u hier flink last van hebben. De oorzaak van opvliegers is niet precies bekent, ze zijn er helaas.

Laat een reactie achter